Жените владеат со светот: Најубавите млади политичарки во Македонија

Велат дека жените го вртат светот, поради нивната убавина некогаш се воделе војни, а она што е за поздрав е што се повеќе се присутни и во политиката.

Во Македонија се уште нема многу жени на функции, а имаме навистина паметни девојки и жени кои заслужуваат да бидат на високи позиции и да направат добри работи за нашата држава. Којзнае, можеби еден ден во блиска иднина ќе ја добиеме и првата жена претседател.

Дотогаш за вас направивме избор од најубавите млади девојки кои се дел од политичката сцена во Македонија:

Михаела Иванова– советник во град Скопје

Иванна Хаџиевска– шеф на протокол на премиерот Зоран Заев

Сања Лукаревска– Директор на УЈП

Рената Јајоскапотпретседателка на Младите европски социјалисти

Даниела Рангелова– пратеничка

Елена Петковска– поранешен советник во општина Центар

Ива Стојковска– член на Сдсм

Драгана Кипријановска– член на претседателство на ДС

Мила Царовска– Министер за труд и социјала

Мелекие Халими– градоначалничка на Арачиново

Нора Шаќири– советник во Министерство за култура

Весна Стоименовска– портпарол на Демократски Сојуз

Leave a comment

error: Content is protected !!