Жена на Тенерифе запалила болница бидејќи и здодеало да чека

Шпанската полиција уапсила 51-годишна жена која ја запалила болницата “Нашата Госпоѓа од Канделарија” на шпанскиот остров Тенерифе, затоа што и здодеало да чека, а сите пациенти, меѓу кои имало и деца, и персоналот, биле итно евакуирани.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Притоа пироманката воопшто не била пациентка, туку била во придружба на роднина која таму се лечела.

“Знаеме дека една личност ја презема одговорноста за инцидентот. Таа личност е во роднинска врска со пациент”, рекол Конрадо Домингез, шеф на регионалната служба за здравје.

“Лекарите не сакале да ја прегледаат таа пациентка и жената во знак на протест ја запалила боцата со кислород”, рекол еден очевидец за весникот “El Pais”.

Никој од пациентите и персоналот не бил повреден,, но сите 160 пациенти кои чекале на прегледот, меѓу кои имало и 10 деца, морале да се евакуираат.

Leave a comment

error: Content is protected !!