Во црквата Света Петка во Солун се случило чудо: Дете ги фрла патериците и почнува да оди

Во регионов во последните неколку денови на интернет кружи снимка од чудото кое се случило во црквата Света Петка во Солун.

Имено, дете кое претходно се движело само со помош на патерици, успева да ги остави и почнува да чекори без нивна помош.

Пред да дојде до тоа, на снимката се гледа дека свештеникот нешто му зборува на момчето. Потоа, ги зема неговите патерици и му кажува сам да стане и да почне да оди.

Момчето почнува да само да оди, а неговата мајка и останатите присутни се видно шокирани. Мајката му се заблагодарува на попот, а верниците почнуваат да аплаудираат.

Leave a comment

error: Content is protected !!