Верувале или не? Нутриционистите ви предложуваат да додадете зеленчук во кафето и ви гарантираат дека ќе ослабете

За некои додавање на било што во кафето е грев. А замислите во тој магичен напиток да додадете зеленчук?

Имено, нутриционистите препорачуваат мешавина од кафе и брокула.

За доброто и користа од оваа комбинација пишува и њујоршката нутриционистката Синтија Сас.

Имено, брокулата е богата со влакна со кои даваат чувство на заситеност, но кои изобилуваат со хранливи материи потребни за зачувување на здравјето.

Статијата објавена во списанието “The Journal of Nutrition” во 2017. година наведува дека лицата кои поуспешно и побрзо слабееле имале поголема количина на витамин “C” во организмот во однос на оние кои имале проблеми со загуба на несаканите килограми.

Доколку планирате да ја додадете во своето кафе, брокулата треба да ја исушите да ја измелете во прашок. Во кафето додавате една лажица, промешувате и пиете.

Leave a comment

error: Content is protected !!