Турист во Танзанија се обидел да погали лав – и веројатно нема повторно да се обиде

Снимката доаѓа од танзанискиот Национален парк Серенгети, и за кратко време имала 1,2 милиони прегледи.

На снимката се гледа како посетителот кој се наоѓа во џипот подава рака низ прозор и се обидува да го погали лавот кој стоел во сенката на возилото.

Еден целосно пораснат лав може да достигне до 3 метри должина и тежина од 180 килограми.

 

Животното на почетокот не реагира, но по неколку секунди покажува заби и рика. Дури тогаш човекот го затвора прозорот.

Организацијата која го објавила видеото тврди дека лавовите ќе бараат склониште во сенките од возилата, но “тоа не значи дека им веруваат на луѓето”.

Leave a comment

error: Content is protected !!