Внимавајте:Течните сапуни се опасни по нашето здравје!

Течните сапуни се се повеќе популарни и тоа само заради тоа што се многу лесни за користење.

Обично се смета дека тие поради својата амбалажа се отпорни на бактерии. Логиката е јасна- валканите раце на разни луѓе доаѓаат во допир со сапунот, додека тоа не е случај со течниот.

Меѓутоа, тоа не е секогаш вистина. На шишенцата се собираат бактерии, поготово на пластичните затворачи кои ги притискате за да излезе сапунот.

„Секое шишенце може да дојде во допир со бактерии. Може тоа да биде преку валкани раце, валкани крпи за миење, нечиста вода или честички во воздухот при повторно полнење“- изјавил Дан Ренер од компанијата Кутол Продуктс.

Решение?

Редовно чистете ги и мијте ги и шишињата со сапун.

Leave a comment

error: Content is protected !!