Таа го знае лекот: Открила трик и ја намалила главоболката!

Елизабет Хејс својот лек за неподнослива главоболка го сподели на Фејсбук. Додека таа имала мигрена, болката достигнувала неиздржливо ниво и лековите кои ги користела не ѝ помагале.

Првата реакција ѝ била да побара некој лек на Интернет и го пронашла. Станува збор за посебна штипка која ја стимулира точката за притисок на раката која се наоѓа на “малото ритче” помеѓу палецот и показалецот.

Меѓутоа, поради преголемата болка не може да чека лековите да делуваат па се одлучила на тој потег.

Ја земала штипката за храна и ја ставила на точката помеѓу палецот и показалецот. Според нејзините зборови, штипката ја преполовила болката за 20 минути.

Своето цело искуство потоа го споделила на Фејсбук и многумина го потврдиле позитивниот ефект од овој начин на лекување на болката.

Судејќи според експертите, нејзиниот лек потсетува на акупресура која е слична на акупунктура, но главно се заснова на притисокот кој се пренесува со помош на прстите наместо со игли.

Leave a comment

error: Content is protected !!