Connect with us

Repriza.mk

Светски патник објави 15 причини зошто да ја посетите Македонија

Uncategorized

Светски патник објави 15 причини зошто да ја посетите Македонија

Алекс Волтнер или Шведскиот Номад како што се нарекува е младо момче кое решило животот да го препушти на авантурите и да стане светски патник.

Денеска Алекс патува низ целиот свет, а своите патописи ги објавува на неговиот веб сајт www.swedishnomad.com.

Една од земјите кои тој ги посетил и му оставиле убав впечаток е и Македонија. За нашата земја пишува често, а последната статија која ја објави е- 15 причини зошто да ја посетите Македонија.

Ви ги пренесуваме неговите 15 импресии од Македонија:

 1. Виното
 2. Природата
 3. Евтините цени
 4. Неистраженоста
 5. Богатата историја
 6. Гостопримливоста
 7. Вкусната храна
 8. Скопје
 9. Маврово
 10. Пелистер
 11. Охрид
 12. Гевгелија
 13. Стоби
 14. Повардарие
 15. Кањонот Матка

Младиот светски патник има уште многу квалитетни статии, како и прекрасни фотографии од нашата држава, а доколку сакате да ги прочитате посетете ја неговата веб страна- https://www.swedishnomad.com/why-you-should-visit-macedonia/. 

Leave a comment

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

To Top
error: Content is protected !!