Connect with us

Repriza.mk

Се сеќавате ли на Ристе од Припор?

Хумор

Се сеќавате ли на Ристе од Припор?

Ристе од Припор остана скопска урбана легенда. Никогаш не дознавме како изгледа овој мистериозен лик кој зад себе го остави „маестралното“ дело – „Сети се“

Во времето кога македонската музика беше во подем, освен квалитетот, често знаеа да се истакнат и многу интересни ликови кои оставија по некој свој музички белег. Ги паметиме и Васко Форти, Сотир Лалевски и Глоријан кои несебично споделија дел од својата музика и останаа запишани како изведувачи на веќе евергрин нумери на кои со смеење се потсетуваме. Сите нив ги видовме со стас и глас, имаа музички спотови, пробаа да направаат кариера.

Но, Ристе никогаш не сними видео спот, остана само неговото легендарно- Сети сееее, сетииии сееее…

За разлика од неговите горенаведени колеги, никогаш не даде ниту интервју за некоја телевизија или радио и не остави со години љубопитно да се прашуваме кое е момчето од Припор?

Каде е и што прави денес Ристе, никој не знае, но убаво е да се потсетиме на неговата химна за непрежалената љубов:

Leave a comment

More in Хумор

To Top
error: Content is protected !!