Сакате да биде сами: До каде може да ве одведе таа потреба?

Сосема е во ред повремено да ви е потребен еден ден за емотивно празнење, кога сте сами со себе, кога донесувате важни одлуки, кога се опуштате и го преиспитувате својот живот.

Од друга страна, зачестената потреба за самотија, може да ве доведе до осаменост и погрешен квалитет на животот.

Психолозите тврдат дека изолираноста води кон депресија, додека времето кое го поминувате опкружени со драги луѓе, директно влијае на подобрување на квалитетот на вашиот живот.

Осемноста има негативни ефекти на нашата психичка, но и физичка состојба, а некои од нив ги издвоивме како препознатлив апел кој ви го испраќа вашиот организам, за што побрзо да се опкружите со луѓе и позитивна енергија.

1. Депресивни чувства
2. Губење на свеста за реалноста
3. Намалена способност за тимска работа
4. Оневозможено чувство на емпатија

Ако кај себе сте забележале барем еден од овие симптоми, повикајте ги најдобрите пријатели или членовите на семејството на вечера, опкружете се со луѓе и запамете дека еден ден сами со себе е доволен!

Leave a comment

error: Content is protected !!