Руски свештеник на Инстаграм се фалел со скапи брендови, а бил фотографиран и во луксузна продавница! Црквата започнала истрага, “ќе се обиде да го вразуми”

Рускиот православен свештеник, Вјачеслав Баскаков, се нашол под истрага бидејќи на Инстаграм објавувал серија фотографии во кои се фалел со луксузната облека и чевли.

На фотографиите може да се види облека од марките “Gucci” и “Louis Vuitton”. Профилот на Инстаграм бил деактивиран, но фотографиите веќе се прошириле на социјалните мрежи.

Исто така, се појавила и снимка од свештеникот како е на шопинг во една луксузна продавница.

Александер Волков, портпарол на патријархот Кирил, рекол дека црковната дисциплинска комисија ќе ги истражи објавите на Баскаков на социјалните мрежи и ќе се обиде да го “вразуми”.

“Таков нескромен начин на живот не треба да ги краси свештениците. Не можете да му служите на Бога претпладне, а потоа на ручек да правите што сакате”, рекол Волков.

Leave a comment

error: Content is protected !!