Респект од бои-Еден ден во природа раскажан на македонски начин

Сите сме слушнале за спектар од бои, но во овој ТВ расказ се раскажува за респект од бои.

Да, да добро прочитавте. Нашите шетачи по планините имале можност да видат дел од Македонија, која според раскажувачката е респект од бои.

Во ТВ прилогот една од учесничките во планинарењето, раскажува како изгледало нивното искачување до врвот Острец, објаснето во детали. Описот изобилува со стилски фигури- компарации, персонификации, епитети и хипербола.

За што станува збор, можете и самите да се уверите од видеото подолу:

 

Leave a comment

error: Content is protected !!