Путин подготвува машини кои ќе летаат со 2.300 км на час: Погледнете како изгледа руската фабрика во која се прават суперсонични бомбардери

Русија е во последна фаза на изработка на прецизни суперсонични бомбардери, кои ќе бидат подготвени за пробни летови кон крајот на овој месец.

Авионот “Tu-22M2М” е длабоко модернизирана верзија на TM-22M3, какви што руските воздухопловни сили имаат околу 100 и кои на големо се користат во Сирија.

Овие авиони се составуваат во фабриката Горбунов во Казањ, на околу 800 километри од Москва.

Инаку, во Казањ е одржана презентација на првиот модернизиран бомбардер “Тупољев” Tu-22M3M.

На бомбардерите им се усовршени перформансите и способни се да се движат со брзина од 2.300 километри на час. Може да достигнат висина од 13.000 метри и покриваат растојание од 6.000 километри. Како што се наведува, бомбардерите “Tu-22M3M” ќе можат да носат суперсонични ракети, како и нови крстаречки ракети H-32, а поседуваат и вештачка интелигенција.

Leave a comment

error: Content is protected !!