Прв интернационален Веспа собир во Скопје

Од 18-ти до 20-ти мај, во Скопје ќе се одржи првиот Веспа собир.

Оваа интересна манифестација е во организација на Веспа клубот од Скопје, кој постои од 2014 година. Можност за учество на собирот имаат сите љубители на брендот Веспа, односно сите кои поседуваат барем еден ваков примерок.

На собирот ќе учествуваат Веспа пријатели од Србија, Косово, Грција, Словенија, Црна Гора, Бугарија, а три дена во Скопје ќе се празнува и промовира културата за возење на веспи. Во скопскиот Веспа клуб членуваат 40 членови, a до идејата за организација на ваков настан дошле после посетата на меѓународни Веспа собири во странство.

За учество може да се пријавите ТУКА

Leave a comment

error: Content is protected !!