Проверете дали ќе добиете рак на белите дробови- 90 % точна прогноза

Научниците направиле интересна алатка која ќе ви помогне да го пресметате вашиот ризик од добивање на рак на бели дробови.

Едноставниот калкулатор, кој како што покажале тестирањата е 90 проценти прецизен и веќе ги доби првите позитивни оценки. Тоа е прв тест од таков тип кој може да го предвиди ризикот од рак на белите дробови дури и кај оние кои не се сметаат за ризична група.

Се што треба е да внесете неколку податоци. На пример колку долго пушите, колку имате години и слично…

Линк до калкулаторот

Leave a comment

error: Content is protected !!