Потоп во Америка: Затворени патишта, возачите евакуирани со чамци! Најлошото допрва доаѓа

Обилните дождови кои во текот на вечерта паѓале во делови на централна и источна Пенсилванија ги затвориле патиштата и ги поплавиле куќите.

Бројни патишта од Вилијамспорт до предградието на Филаделфија се затворени, а некои возачи на мотори биле спасени.

Поради поплавите, граѓаните биле евакуирани со гумени чамци.

Во спасувањето и евакуацијата помагаат и хеликоптери кои спасуваат луѓе заглавени на крововите на своите домови.

Националната метеоролошка служба издала предупредување на нови поплави и ги предупредила граѓаните да не возат автомобили низ поплавените подрачја.

Leave a comment

error: Content is protected !!