“Pornhub” докажа: Жените повеќе сакаат груб секс од мажите

Според популарната култура, многумина веруваат дека само мажите гледаат порнографија.

Но, вистината е секако поинаква бидејќи на светот постојат многу жени кои уживаат во истото, а тоа го докажуваат и податоците кои ги претстави популарниот сајт “Pornhub”.

Според нив, дамите многу повеќе гледаат одредени категории за разлика од мажите, иако можеби никој не би претпоставил дека ситуацијата е таква. Секако, тука не станува збор за порнографија за жени, туку за т.н. екстремни категории како “груб секс” и “хардкор”.

На “Pornhub”, категоријата “груб секс” е на 35-то место по популарност од вкупно 90 категории, а исто така, таа е за дури 63 отсто попопуларна кај жените отколку кај мажите.

Категоријата “хардкор” се најде на 69-то место по популарност, а ја посетуваат само седум отсто повеќе мажи отколку жени.

Секако, претпочитањата кон одредена порнографија не секогаш се поклопува со желбите во спалната соба, иако новите истражувања покажуваат дека 62 отсто од жените навистина уживаат во грубиот секс.

Leave a comment

error: Content is protected !!