Вистински херој: Погледнете како кученцето се обиде да го оживее својот партнер

Многу добро знаеме дека кучињата се многу интелигентни и дека можат да научат секакви трикови.

Некои од нив преоѓаат и на повиско ниво. За тоа во светот постојат специјални тренери кои обучуваат кучиња за да пружаат медицинска помош, како водичи на слепи лица и како придружници на лица со посебни потреби. Дури и низ скопските улици може да се видат неколку кучиња кои пазарат заедно со сопствениците и им помагаат во носењето на намирници од маркет.

Овие кучиња навистина им го олеснуваат животот на лицата со хендикеп и посебни потреби, а покрај тоа се и одлични другари кои им даваат неизмерна љубов и во добро и во лошо.

Ова преслатко куче демнострираше како умее да оживее човек кој се онесвестил. Како вистинско професионално медицинско лице, дури и провери и како човекот дише.

Не за џабе се рекло дека кучето е најдобар пријател на човекот, погледнете како тоа изгледаше:

Leave a comment

error: Content is protected !!