По танга на велосипед

Девојката која возела велосипед во костим за капење привлекла внимание кај луѓето во Биоград на Море – Хрватска.

Велосипедот имал светло позади, двете раце ги држела на велосипедот, освен кога сигнализирала дека врти во друг правец.

„Тоа е снимено во петокот на главниот пат кој води од траектот кон центарот на Биоград. Ги почитуваше прописите, даваше и сигнализација со рацете. Неколку минути се возевме позади неа, а на првата раскрсница заминавме во спротивен правец“ – изјавил сведокот.

Иако немала кацига сепак возела според прописите.

Leave a comment

error: Content is protected !!