Овој брутален спорт со мавање шлаканици има милиони фанови!

Русија во текот на годините создаде низа на бизарни онлајн сензации, без разлика дали се снимки од камерата на контролниот панел или комплетната хард-бас сцена.

Поради тоа не е посебно изненадување што од тие простори се појавуваат брутални снимки од еден релативно нов спорт. Станува збор за професионално удирање шлаканици и ако сè уште не сте слушнале за оваа дисциплина, време е тоа да го промените.

Во сибирскиот град Краснојарск неодамна е одржан Siberian Power Show, а во морето на други дисциплини како што е бодибилдинг, дигање на тегови и натпреварување во јадење кнедли, се одржа и натпревар во удирање на шлаканици.

Правилата се многу едноставни. Двајца натпреварувачи доаѓаат до масата и си удираат шлаканици додека еден од нив не се откаже или заврши на подот. За шамарите да изгледаат поспектакуларно натпреварувачите користат и креда.

И пред да се запрашате зошто некој би се пријавил, одогворот е парите. Секако, износот не е ниту приближно импресивен како во останатите спортови кои вклучуваат примање на удари, паричната награда е симболична од 400 евра. Победникот на овој натпревар бил Василиј Пелмен познат како Кнедла кој има речиси 170 килограми и удар кој буквално соборува со ногата.

Leave a comment

error: Content is protected !!