Овие патки ни одржаа лекција за сообраќајна култура (видео)

Во Македонија сообраќајната култура е сведена на минимум- секој си прави што сака во сообраќајот.

Автомобили поминуваат на црвено, пешаци поминуваат надвор од пешачки премин, велосипедисти возат насред улица иако на тротоарот има обележена велопатека. Со еден збор, нашиот сообраќај е хаос.

Но, во поразвиените европски земји, со сообраќајна култура се запознаваат уште во раното детство и учат како да бидат одговорни учесници во сообраќајот.

Во Германија, дури и патките докажаа дека се совесни пешаци и дека водат грижа за сообраќајот да се одвива нормално, притоа обидувајќи се да не го загрозат својот живот, но и животите на другите учесници во сообраќајот.

Да научиме нешто од овие паметни германски патки:

Leave a comment

error: Content is protected !!