Оваа социјална мрежа е убедливо најлоша за вашето здравје!

Едно ново истражување открива дека социјалните мрежи се навистина лоши за нас и нашето ментално здравје.

Но, една е најлоша. Истражувањата покажаа дека тоа е Инстаграм. Посебно е лоша за девојки.  Работата е во тоа што сите други на Инстаграм ви изгледаат совршено, поради што корисниците се чувствуваат  мачно, депресивно, осамено и неисполнето.

Исто така, корисниците на Инстаграм се секогаш оптеретени со тоа дека нешто ќе пропуштат, доколку на време не забележат нечија „Insta story”.

Eдинствена добра и корисна социјална мрежа е Јутјуб.

Leave a comment

error: Content is protected !!