Островот на кучиња е се што ви е потребно за совршен одмор

Што е уште подобро од летување на тропски остров? Голем број на преслатки кученца кои се играат со вас на плажа, ете тоа.

Ваквото сценарио не е само сон, навистина постои.

Прифатилиштето за кучиња “Potcake Place”, кое се наоѓа на карипскиот остров “Providenciales”, е хуманитарна организација која моментално вдомува околу 500 кучиња скитници кои тука живеат од донации од туристите.

Првенствено за кучињата е важно да се навикнат на луѓе пред да најдат свој дом, па така играњето со нив навистина е хуманитарна работа.

Така можете и да шетате куче по плажата, за тоа да се навикне на каишот.

Инаку, целиот проект кој островот го спроведува станал хит на Инстаграм и меѓу љубителите на кучиња.

“Некогаш луѓето чекаат и по два и пол часа за да го земат своето куче да го прошетаат. Луѓето ги предупредуваме дека кучето мора секогаш да биде на сенка за да не му е топло”, наведуваат од прифатилиштето.

Сепак, сакаат нешто а сфатите.

“Сакаме луѓето да разберат дека ова не е излет и дека се што правиме го правиме во корист на овие кучиња”, заклучуваат од организацијата.

Leave a comment

error: Content is protected !!