Неодоливата Кате- Прилепски фолк спот за паметење (видео)

Сте слушнале ли како звучи микс од лош српски јазик помешан со македонски и сето тоа на музичка подлога снимена на дигитрон?

Ако не, тогаш песната на извесна Кате од Прилеп е вистински преставник на овој „уметнички“ жанр. Песната „Преваран“ не можеме никако да ја дешифрираме, особено првиот дел од текстот кој вели:

„Са ким он воли ночас да ја незавиџан, тај превариче ову ноч као ништа“

Но, тоа не не спречи да ја ислушаме до крај. Ова мало ремек дело треба да влезе во аналите на македонската фолк музика, а Кате да се награди за најиновативен текст на композиција.

Секако да не го заборавиме и спотот, кој е крик на една модерна несфатена уметност:

Leave a comment

error: Content is protected !!