Во Потрага сте за подобар Живот?! Еве кои Земји се најдобри за работа и заработка

InterNations е најголемата мрежа на експерти во светот која направи листа од 10 земји во кои е најдобро да живеете и да работите. Оваа листа е рангирана според интервјуа со 13,000 луѓе кои заминале да живеат во друга земја.

Малта

Работниците во Малта работат полно работно време и на крајот од неделата излегува некаде околу 43, 9 работни часови, што е помалку од глобалниот просек кој изнесува 44,3. Поголемиот дел од испитаниците кажале дека имаат доволно приходи за сите нивни трошоци.

Оман

Во оваа земја луѓето работат просечно 43,5 часови, а поголемиот дел од испитаните се среќни со нивниот живот.

Холандија

Тука луѓето во просек работат 42 часа неделно. Поголемиот дел од луѓето се среќни со земјата, политиката и економијата.

Костарика

Тука во просек луѓето работат некаде околу 44,3 часа неделно и животниот баланс на луѓето е доволно добар. Единствената работа на која се жалат луѓето е можеби малку поскапиот секојдневен живот.

Шведска

Луѓето во Шведска работат 42,3 часовни неделно,  а поголемиот дел од луѓето тврдат дека не можат да бидат среќни со просперитетот на својата кариера, сигурноста за работата и можностите кои ги поседуваат.

Нов Зеланд

ПОголемиот дел од луѓето кои се преселиле ово оваа земја, го направиле тоа за подобар живот, а не за поголема заработка. Тоа е една опуштена земја за живот во која работното време изнесува 42,3 часа неделано.

Чешка

Чешка го има најдолгото работно време од 44,9 часови неделно, но сепак луѓето уживаат во доста квалитетен живот.

Норвешка

Тука се работи 42,9 часа неделно, но сепак луѓето имаат само една мала замерка, а тоа е расположливиот доход на домаќинствата кој не покрива се што им е потребно за нормален живот.

Бахреин

Во просек луѓето во Бахреин работат 42,9 часови во неделата. Може да најдат доста време за одмор после работа.

Данска

Во Данска луѓето работат 39,7 часа неделно и оваа земја ја има најкратката работна недела.

Каде решивте да отидете ?! Остави твој коментар  подолу…

Leave a comment

error: Content is protected !!