Згодни и амбициозни: Ова се најпосакуваните млади политичари во Македонија

Политиката е неизбежен дел од нашето секојдневие, но исто така и згодните политичари.

Велат дека иднината останува на младите, а ние секако имаме многу млади и амбициозни момци кои се занимаваат со политика и се дел од некоја политичка партија. За денеска направивме избор од најпосакуваните млади политичари во Македонија:

Стефан Богоев– Градоначалник на општина Карпош

Сенко Смаиловиќ– директор на ЈП „Улици и патишта“

Димче Арсовски– Портпарол на Вмро Дпмне

Душко Весковски– Директор на „Водовод и канализација“

Саша Богдановиќ– Градоначаник на општина Центар

Борче Стамов- Поранешен градоначалник на Дојран

Перо Костадинов– Градоначалник на Валандово

Никола Димитров– Министер за надворешни работи

Лука Кржаловски– Претседател на УМС на Вмро Дпмне

Крешник Бектеши– Министер за економија

Александар Трајановски– претседател на Градска Организација Скопје ГРОМ и член на совет во Град Скопје

Благој Бочварски– градоначалник на Штип

Ивица Коневски– поранешен градоначалник на општина Аеродром

Ваљон Салиу– Портпарол на Град Скопје

Александар Ружин– член на ЦО на ЛДП

Димитар Апасиев– Левица

Павле Богоевски– Пратеник

Филип Петровски– Вмро Дпмне

Дамјан Манчевски– Министер за информатичко општество и администрација

 

Leave a comment

error: Content is protected !!