Македонски земјоделец објави видео од чудното однесување на земјинаа површина, па стана хит на интернет

Земјоделец од Македонија на социјалните мрежи споделил снимка од поле, со кое ја заинтересира јавноста кај нас, но и целиот Балкан, а сето тоа поради природниот феномен кој се појавил.

Станува збор за чудното „однесување“ на земјината површина, која на прв поглед изгледа сосема тврдо, грубо и суво, а кога се оди по неа, таа се поместува како душек во вода.

Мажот на видеото гази по површината и скока како на трамболина, а движењето на земјата под неговите нозе навистина делува нереално. Причината за „живата кал“ во оваа област не е потврдена, но корисниците на социјалните мрежи во коментари започнале дискусија за можните причини на овој феномен.

Leave a comment

error: Content is protected !!