Македонец со урнебесно оро на веселба (видео)

За нас Македонците велат дека сме талентирани за многу работи: за пеење, играње, свирење. Музикален народ, нема што.

Особено нашите таленти сакаме да ги покажуваме на прослави: свадби, крштевки, матурски, родендени, па дури и на погреби.

Некој го бидува за пеење, некој за играње, некој за свирење на музички инструменти. Некои пак ги бидува за сите три работи. Случајно, „налетавме“ на еден македонски талент кој доста добро го владее орото, а во играњето додава жар и енергија за целата кореографија да изгледа што поавтентично.

Нашиот денешен македонски талент на денот, освен што е одличен играорец, слушнавме дека бил и одличен политичар. Еве жив доказ дека политиката и орото одат заедно во комбинација, особено кога ќе ти се погодат песните:

Leave a comment

error: Content is protected !!