Крави биле шест месеци затворени во штала- Нивното ослободување го заобиколи светот

Замислете какво е чувството да бидете затворен во една просторија долги шест студени месеци, додека температурата надвор е многу ниска.

Веројатно, сигурно со душа би ја чекале пролетта и топлите сончеви зраци. Истото ова се случува и со животните, поготово со домашните животни од фармите во Холандија.

Благодарејќи на климата во оваа држава, постојат голем број зелени пасишта кои се погодни за чување на домашни животни. Но, кога доаѓа зима, се се менува драстично. Животните се приморани да преминат во затворени објекти.

Кога пролетта конечно ќе дојде после шест месеци, кравите кои биле затворени во шталите едвај чекаат да излезат надвор на зелената треба. Овој настан, стана популарен во еден дел од оваа држава, а големи групи луѓе се собираат за да гледаат како овие крави излегуваат надвор.

Погледнете го видеото за да сфатите што е толку интересно во пуштањето на кравите назад на слобода:

Leave a comment

error: Content is protected !!