Кога полицијата влегла во куќата на италијанскиот бос имала што да види! Во каков луксуз живее италијанската мафија?

Италијанската полиција уапсила 31 член на мафијата Касамоника, во големата акција во Рим и ширум југот на земјата.

Во акцијата за апсење на еден од најсуровите мафијашки босови во Италија, Џузепе Касамоника, учествувале повеќе од 250 припадници на полицијата.

Покрај него, уапсени биле и голем број членови на неговото семејство и други соработници.

Мафијашите кои биле уапсени ширум Рим и јужна Италија, се товарат за дела како трговија со дрога и изнудување на пари.

Куќата на Џузепе Касамоника била главно собиралиште на неговите опасни луѓе, а при претресот на куќата, пронајдени биле 50.000 во кеш, бројни банкарски сметки, луксузни часовници и автомобили…

Leave a comment

error: Content is protected !!