Connect with us

Repriza.mk

Како изгледа македонска прослава со млади во Торонто?

Хумор

Како изгледа македонска прослава со млади во Торонто?

Додека целиот свет празникот на вљубените Св. Валентајн го слави со љубовни писма, цвеќе, романтични вечери и свеќи, нашите млади во дијаспората, поточно во Торонто овој празник традиционално го прославуваат со ора и чочеци.

Околу 200 млади, во Торонто на прослава со македонска музика го чествуваат Денот на Вљубените- Свети Валентајн, а на средина на прославата се одбираат и Мис и Мистер Валентајн, со по двајца придружници.

Интересно е што никој освен еден од овие млади не се обиде да зборува на македонски јазик. Сите зборуваа на англиски, иако во позадина се слушаа текстови на стари и новокомпонирани македонски песни.

Само еден јунак ( на 12:12) се обиде да зборува на својот мајчин јазик, што е за поздрав. Во продолжение погледнете како се забавува нашата младина во дијаспората и кои беа среќничките и среќниците избрани за Мис и Мистер:

Leave a comment

More in Хумор

To Top
error: Content is protected !!