Југот на Грција во фотографии по трагедијата: Рајот претворен во смрт, чад и пекол

Во страшните пожари во Атина загинале најмалку 80 луѓе. По исчезнатите се трага, а се стравува дека бројот на жртви би можел да биде многу поголем.

Премиерот на Грција, Алексис Ципрас, прогласил тридневна жалост.

Организирани се бројни акции за потрага по исчезнатите, а помош пратиле бројни европски држави.

Првиот пожар се појавил уште во четвртокот, но поради ветерот се проширил на туристичките места Мати, Рафина, Неос Вутзас и Пентели.

 

Leave a comment

error: Content is protected !!