Изгубил бурма пред 5 години во Охрид, па други ја пронашле и објавиле на Фејсбук

Една од почестите несреќи што може да му се случат на секого, е да изгуби накит додека е во вода.

Токму тоа им се случило и на Дејан и Моника пред околу 5 години на плажата Акапулко во Охрид. Во таа 2013-та, Дејан и Моника останале без една од своите бурми.

Сепак, на бурмата биле изгравирани нивните имиња и датумот на венчавката, а истиот бил пронајден од малата Георгина, која била пресреќна што прстенот да им биде вратен на вистинските сопственици.

Пет години подоцна, благодарение на Биби Ставреска , инаку мајката на Георгина, останатите добронамерници на социјалните мрежи ги здружија силите и ја споделуваа објавата на Биби за изгубениот прстен, сé додека среќната вест не стигна до својата дестинација – Дејан и Моника, се разбира.

Еве како се одвивала целата комуникација:

Leave a comment

error: Content is protected !!