Фотографија која крие тажна вистина: Живеат на две страни од улицата, а не разговараа

Ширум светот постојат економски нееднаквости меѓу луѓе, па така во сите делови на планетата постојат и одвоени населби во кои живеат богати, односно сиромашни.

На снимката која за кратко време станала популарна на социјалните мрежи, сликовито е претставено како богаташките населби и оние во кои живеат сиромашните некогаш се одвоени и со само една улица.

 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Така, речиси со “хируршки рез” се одвоени богатите и сиромашните во Мексико, Индија, САД, Кенија и Танзанија.

Лесно е да се забележи дека богаташките населби се уредени, со убави фасади на куќите, паркови и зеленило, додека оние делови во кои живеат сиромашните се пренаселени, а куќите се редат без некој впечатлив урбанистички план.

Leave a comment

error: Content is protected !!