Еве зошто не треба да јадете торта кога одите на гости

Дочек со торта и кафе е еден вид на ритуал кога некаде одиме на гости или пак ние пречекуваме некого во нашиот дом.

Домаќините секогаш сакаат да бидат љубезни и да ги послужат своите гости со кафенце, но и со нешто што тие го зготвиле, за да се пофалат со своите кулинарски способности. Потоа следуваат пофалби за подготвеното- колку било вкусно или колку убаво изгледа. На крај, и домаќините задоволни поради пофалните зборови и гостите среќни што убаво се најале си заминуваат дома.

Но, не секогаш ја знаеме и „темната страна“ на специјалитетот што го јадеме. Овие домаќини се пример за тоа зошто не треба да јадеме торта кога одиме на гости:

Leave a comment

error: Content is protected !!