Дури кога ќе го погледнете ова видео ќе сфатите колку е опасна спасувачката акција на Тајланд

Спасувачите на Тајланд имаат многу тешка задача пред себе, тесни и мрачни тунели низ кои мора да се провлечат, само за да стигнат до децата заробени во пештерата, а враќањето е уште потешко.

Не само што мораат само повторно да се провлечат низ матната вода и непристапниот терен, туку и мораат на површина да ги извлечат децата кои не знаат да пливаат.

Ова видео најдобро прикажува колку е опасен патот до површината.

 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Низ тунелите, нуркачите ги водат децата врзани со јажиња. Засега 8 деца биле изведени на површина, а во пештерата останале уште четири деца и нивниот тренер.

Акцијата за спасување ќе трае и утре, а дали тогаш и ќе заврши, зависи од брзината со која ќе се вадат децата.

Leave a comment

error: Content is protected !!