Доаѓа зимското сметање на времето – враќање на стрелките назад за еден час и стемнување во 16:00

Кон крајот на овој месец, вечерта меѓу 27 и 28 октомври, македонските граѓани ќе треба да ги вратат стрелките на часовникот за еден час поназад.

Од друга страна пак, Европската унија предложи укинување на префрлање на времето од зимско на летно.

Вообичаено е во последната недела од октомври македонските граѓани да ги поместат стрелките за еден час поназад.

Ова не е нешто што се чека со нетрпение, бидејќи рано се стемнува, а најмногу им пречи на оние кои се вработени.

Leave a comment

error: Content is protected !!