Чичко Драги од Рекорд конечно ќе живее во опремена куќа

Сите што живеат во Скопје, барем еднаш имале прилика да се сретнат со Чичко Драги.

Овој човек со кој животот си поиграл и нема основни средства за преживување, отсекогаш бил скромен и се трудел да заработи за парче леб продавајќи ластичиња на Рекорд. Со него секогаш се и верните пријатели- неговите кучиња, за кои подеднакво оделува храна. Понекогаш дури и тој останувал гладен, за кучињата да бидат сити.

Пред извесно време чичко Драги се разболе, а хумани граѓани секојдневно му помагаа по операцијата, со лекови, гази и храна за кучињата. Но, условите во кои живееше во скопската општина Ѓорче Петров навистина не беа прикладни за опоравување на човек после тешка операција.

Градоначалникот на Ѓорче Петров- Александар Наумовски го посети чичко Драги во неговиот разрушен дом и веднаш реши општината да помогне на овој добар човек.

Деновиве, куќата на Драги се реновира, а општината донираше и покуќнина.

„Општина Ѓорче Петров донираше покуќнина за нашиот сограѓанин, Драги од Хром кој е социјален случај и во тешка здравствена состојба. Неодамна го посетив Драги кој живее во несоодветни услови, при што самиот побара да му помогнеме од неколку аспекти. Веќе ја остваруваме таа помош, а стоиме на располагање со се што е во наша надлежност, а ќе му биде од големо значење на Драги’– изјави градоначалникот Александар Наумовски.

Leave a comment

error: Content is protected !!