Брз и лесен тест на интелигенција, но ретко кој може да го реши- Дали сте вие натпросечни?

Прашањата за тестот се:

  1. Дали е легално маж да се ожени со сестрата на својата вдовица?
  2. Постојат три соби. Во првата има пожар. Во втората има смртоносни убици. Во третата има лав кој не јадел година дена. Која соба ќе ја изберете?
  3. Календарите во Англија не го прикажуваат роденденот на Абрахам Линколн. Дали го покажуваат 4 јули?
  4. Постојат две врати- едната е пат кон големо богатство, а другата води до голема опасност. Пред нив има две личности- едната секогаш ја зборува вистината, а другата секогаш лаже. Како ќе одлучите во која соба да одите?

Одговори:

  1. Ова е трик прашање, ако некој има вдовица, тоа значи дека е мртов.
  2. Во третата соба, бидејќи лавот кој не јадел година дена е сигурно мртов.
  3. Во сите календари постои 4 јули.
  4. Ќе ги прашате и двете личности низ која врата да поминете. Ќе ги прашате и двајцата што би рекла другата личност, а на крај ќе прашате кој од нив лаже.

Ако точно одговоривте на сите прашања, вие сте натпросечно интелигентни!

Leave a comment

error: Content is protected !!