Биткоинот не е инвестиција, туку е коцкање

Со купувањето на недвижности- куќи или апартмани ќе стекнете некоја вредност од која ќе може да заработувате.

Но, со купувањето на биткоин само се коцкате. Тоа го мисли еден од најбогатите луѓе на светот, Ворен Бафет.  Не само тоа, туку биткоинот го нарече и фатаморгана и изјави дека во криптовалутите никогаш нема да вложи пари.

„Ова што се случува, сигурно нема добро да заврши“– за крај заклучува прочуениот инвеститор.

 

Leave a comment

error: Content is protected !!