Било страшно на патот додека не се појавила мама

Џесика Ларсон патувала низ шумскиот пат во близина на Вашингтон, кога забележале една необична сцена која ја шокирала.

Најпрво не успеала да препознае за што станува збор, а тогаш од шумата излегла таа и се и разјаснила.

На патот се наоѓало срнче кое од перспектива на возачот изгледало како да угинало или некој друг да го удрил со автомобил. Ларсон не знаела што да направи и поради тоа останала во возилото, во првобитен шок, но не сакала да замине.

Токму кога решила да излезе и да види дали е животното добро или станува збор за нешто друго, од шумата излегла мајката на бебето кое лежело на патот. Ларсон се вратила во автомобилот и го земала телефонот, за да го забележи овој момент. Мајката прво добро ја оценила ситуацијата, гледајќи ја Ларсон како снима од автомобилот. Кога сфатила дека не опасност, дошла до своето младенче.

Кога го душнала, тоа веднаш станало на нозе и почнало да трчка по неа.

Leave a comment

error: Content is protected !!