Американци учат да зборат кавадаречки- „Ж’т д’г в’к п’н б’и“(видео)

Дарко Јефремов е нашинец кој живее во Америка и работи како шофер на камиони. Но, тој е се само не обичен шофер. Дарко е еден од најпозитивните ликови.

Често додека вози, знае да сними по некое забавно видео, некогаш тоа го прави и по дома, а некогаш и надвор. Се преставува под псевдонимот „Странац Балканац“. Неговото последно видео е снимено во Чикаго, а во клипот голем број Американци учат за Македонија. Повеќето од нив мислат дека Македонија е место во Африка, некои велат дека е во Египет, а дел од нив со помош на Дарко научија и неколку македонски зборови, поготово зборови од кавадаречки дијалект.

Дарко снимај ни што повеќе вакви видеа:

Leave a comment

error: Content is protected !!