12 грешки кои никако не смеете да ги направите на работа (#11 е најбитнa)

Тешко дека ќе имате успешна деловна кариера доколку не остварите искрен однос со своите колеги. Но, исто такa морате да внимавате и да не откриете некои погрешни работи, а тоа се оние кои можат да имаат негативно влијание на вашата кариера.

Поради тоа, следните работи избегнувајте да ги говорите и правите:

1. Искажување на незадоволството од моменталната работа и фактот колку всушност ја мразите работата

2. Оценување на компетентноста на другите работници, доколку немате овластување за ова, не правете го тоа.

3. Раскажување за вашите религиски и политички уверувања

4. Приказни за вашата плата и платата на колегите

5. Поставување на експлицитни содржини на социјалните мрежи

6. Раскажување што правите во спалната соба

7. Раскажување на муабети што другите прават во спалната соба

8. Преземање на работата од колегите, никогаш немојте да се наметнувате

9. Приказни за „лудото“ минато

10. Приказни за тоа колку алкохол можете да испиете и колку сте испиле, ваквите „рекорди“ се непрепорачливи и ќе направат да делувате непрофесионално

11. Навредливи шали за било кој присутен или неприсутен

12. Никогаш не зборувајте за други работни места, за тоа дека барате друга работа и што ви било понудено.

Leave a comment

error: Content is protected !!