Трајковски: Поделени се околу 1000 картички за зелена нафта за земјоделците од Пелагонија

Поделени се околу 1000 картички на земјоделците од Пелагонија за користење на зелена нафта. Со оваа мерка земјоделците ќе набават нафта за 30 проценти поевтина, која во овој момент е повеќе од потребна за прибирање на плодовите , но и за обработка на земјиштето, па задоволството кај земјоделците е големо бидејќи се намалува цената на самото производство, а со тоа и земјоделскте производи ќе бидат поконкуретни и на крајот се враќаат пари директно кај земјоделците што досега се нема случено, рече на денешната прес конференција Менде Трајковски портпарол на Општинската организација на СДСМ од Новаци.

Leave a comment

error: Content is protected !!