Најхуманиот гест на Скопскиот „Wizz Air Маратон“

Скопскиот маратон освен што послужи како добра разонода и натпревар каде што секој ќе може да покаже колку може да истрча, секогаш има уште милион мали ситници кои тој ден го прават Скопје- најубав град на светот.

За време на маратонот, градот е весел, полн со насмеани ликови и дише во духот на спортот. Натпреварувачите секогаш си помагаат меѓусебно и си даваат поддршка за што побрзо да стигнат до целта, а една таква случка ги трогна сите оние кои присуствуваа на годинашниот „Wizz air маратон“:

Leave a comment

error: Content is protected !!