Излезе првиот трејлер за новиот македонски филм „Ефектот на среќата“

Филмот на режисерот Борјан Зафировски, „Ефектот на среќата“ е уште едно во низата македонски долгометражни филмски остварувања.

Приказната во филмот се врти околу 20-годишната Леа на која и е дијагностицирана тешка болест. Преостанати и се уште три месец живот, а Леа почнува да се лечи со алтернативни методи и позитивно размислување.

Главните улоги во филмот ги толкуваат Дејана Поповска, Сашко Коцев, Ана Стојановска, Мими Таневска, Сара Атанасовска, Јовица Михајловски и Петар Арсовски. Косценарист е нашиот познат драматург Дејан Дуковски.

Филмот е на програмата на Канскиот филмски фестивал во Франција, а за Дејана која ја толкува главната улога, велат дека допрва ќе слушаме. Актерката студира глума во Франција и ова и е прва поголема улога кај нас.

Во продолжение, првиот трејлер за филмот:

 

Leave a comment

error: Content is protected !!