Да се биде мајка вреди за сите стрии, брчки и неспани ноќи

  • Успешни мајки не се оние кои немале проблеми, туку оние кои не се откажале и покрај проблемите.

 

  • Мајчинството бара жртва, посветеност, несебичност и еден тон чиста љубов.

 

  • Мајките имаат уши кој искрено слушаат, раце кои секогаш те држат и љубов која не умира.

 

  • Ако сакате вашите деца да бидат здрави личности, вложете дупло повеќе време отколку пари  на нив.

 

  • Мајка си кога сакаш време за  себе, но ти недостигаат децата кога ќе го добиеш.

 

  • Мајката е најдобрата пријателка во животот на своите деца.

 

  • Да се биде мајка вреди за сите стрии, брчки и неспани ноќи.

 

  • Мајката го разбира и она што детето го премолчува.

 

  • Кога си мама никогаш не си сама, мајката мора да мисли два пати, еднаш за своите деца и еднаш за себе!

 

Љубовта започнува во домот, не е во тоа колку се трудиме, туку колку љубов даваме додека се трудиме.

Leave a comment

error: Content is protected !!